Acai

Född: 2019-09-01

Kön: Hona

Färg: Gråtigrerad

Adoptionsavgift: 2000kr


Acai vill bo med en trygg kattkompis som stöttar henne i hennes fortsatta utveckling. Därför vill vi att du har en ungkatt (max 5 år) sen tidigare, eller att du adopterar två katter från oss. Acai flyttar gärna tillsammans med Blixtra. När du adopterar två katter så får du ett reducerat pris och betalar 3000kr för båda, istället för 2000kr per katt.

Acai har under sin tid i jourhemmet utvecklats till en väldigt gosig och kelig liten misse. Hon kommer gärna fram och kollar när det kommer gäster, men håller sig ändå på behörigt avstånd. När hon observerat besökarna en stund så mjuknar hon, och kommer fram och vill bli klappad.

På nätterna vill Acai gärna sova med jourmatte i sängen, då är livet riktigt bra! 
Men är det något hon älskar ännu mer så är det Blixtra! Drömmen för Acai och Blixtra är att få bli adopterade tillsammans. De gör precis alltihop, deras dagar är fulla av lek, bus och kärlek. 


OBS! Acai har en hudsjukdom som orsakar svullnad runt munnen och ett ganska specifikt utseende där munnen blir lite puffig (se bild). Hon kommer behöva gå på kortison resten av livet för detta. Kortison är ingen dyr medicin, kostar mindre än 100 kr per månad. Acai tar sin medicin utan problem om man ger den i mat med sås, och så länge hon går på kortison så har hon inte ont av sjukdomen. 
Sök på google efter "Eosinofila granulomkomplexet hos katt" om du vill läsa mer om Acais sjukdom.Senast uppdaterat: 16 januari 2023

Acai och Blixtra

Acai har en guldfadder som varje månad står för hennes kostnader för mat, sand och försäkring.
Stort tack till Acais guldfadder Anne-Lie Sjöberg!


Vill du också vara fadder? Läs mer här!