Acai & Blixtra

ACAI

Född: 2019-09-01

Kön: Hona

Färg: Gråtigrerad

Adoptionsavgift: 1500kr


BLIXTRA

Född: 2019-10-01

Kön: Hona

Färg: Gråtigrerad

Adoptionsavgift: 1500kr

Acai och Blixtra har funnit tryggheten i varandra och vill därför flytta tillsammans. När du adopterar två katter så får du ett reducerat pris och betalar 3000kr för båda, istället för 2000kr per katt.

Acai har under sin tid i jourhemmet utvecklats till en väldigt gosig och kelig liten misse. Hon kommer gärna fram och kollar när det kommer gäster, men håller sig ändå på behörigt avstånd. När hon observerat besökarna en stund så mjuknar hon, och kommer fram och vill bli klappad.

På nätterna vill Acai gärna sova med jourmatte i sängen, då är livet riktigt bra! 
Men är det något hon älskar ännu mer så är det Blixtra! Drömmen för Acai och Blixtra är att få bli adopterade tillsammans. De gör precis alltihop, deras dagar är fulla av lek, bus och kärlek. 


OBS! Acai har en hudsjukdom som orsakar svullnad runt munnen och ett ganska specifikt utseende där munnen blir lite puffig (se bild). Hon kommer behöva gå på kortison resten av livet för detta. Kortison är ingen dyr medicin, kostar mindre än 100 kr per månad. Acai tar sin medicin utan problem om man ger den i mat med sås, och så länge hon går på kortison så har hon inte ont av sjukdomen. 
Sök på google efter "Eosinofila granulomkomplexet hos katt" om du vill läsa mer om Acais sjukdom.


Blixtra är väldigt kelen när du väl har vunnit hennes förtroende. Hon älskar att sova ihop med jourmatte på natten, och vill allra helst bli klappad till sömns.
Förutom att vara en mästare på att kela, så är Blixtra en fenomenal hoppare! Hon tar höga, graciösa skutt upp på allt hon kan hitta. Då kan hon sitta och titta ut över resten av jourkatterna.

Blixtra älskar sin jourkompis Acai, och vill väldigt gärna flytta tillsammans med henne. Blixtra hoppar, busar och leker med Acai. Ibland sitter de tillsammans i fönstret och tittar ut, och där kan de bli sittande ett bra tag. De gör allt tillsammans, där den ena är, är den andra.Senast uppdaterat: 13 september 2023

Acai har en fadder som varje månad står för hennes kostnader för mat, sand och försäkring medan hon bor i jourhem.
Stort tack till Acais guldfadder Anne-Lie Sjöberg!


Blixtra har två faddrar som varje månad gemensamt står för hennes kostnader för mat, sand och försäkring medan hon bor i jourhem.
Stort tack till:
Jens Dahlqvist, silverfadder.
Britt Blom, bronsfadder


Vill du också vara fadder? Läs mer här!