Att adoptera från oss

Vi gör alltid hembesök vid intresse av att adoptera från oss.
Detta är för att matcha rätt katt med rätt hem. 
Man får även möjlighet att ställa frågor. 


Vi vill att det ska kännas bra för båda parter innan vi går vidare.


Läs nedan för mer information.

Att adoptera från oss

 • Vi adopterar inte ut ensamma kattungar, utan man måste adoptera två eller ha en ungkatt (max 5 år gammal) hemma sen innan. 
  Detta är för att en kattunge behöver stimulans som endast en annan katt kan ge den, annars kan den börja klösa på inredning eller helt enkelt vara understumlerad och uttråkad.  • Vi vill att man träffar katten innan adoptionen går igenom.


 • Vi gör alltid hembesök innan för att prata igenom adoptionen och för att det ska kännas bra mellan båda parter. Och för att rätt katt hamnar på rätt ställe.


 • Katten är försäkrad, grundvaccinerad (2 st vaccinationer inom 1 månad), chippad, avmaskad, ohyresbehandlad och kastrerad (beroende på ålder) när den adopteras ut.
  Kattungar kastreras när tiden är inne, detta ingår i adoptionsavgiften. 
  Man ska även ta över försäkringen på katten vid adoption, vilket vi ser som en självklarhet.


 • Vi förväntar oss att det är ett väl genomtänkt beslut då en katt kan leva uppåt 20 år.
  Du ska ha kontrollerat att varken du eller någon i familjen lider av allergi sen innan. Om detta uppstår i efterhand är det såklart inget man kan styra över, men vi förutsätter att man åtminstone gjort sitt bästa för attt undvika en sådan situation där katten måste flytta igen pga. allergi. 


 • Det kostar 2000 SEK att adoptera en katt från oss.


 • Våra katter får INTE avlas på, honorna  ska kastreras vid 6 månaders ålder och hanarna vid 4 månaders ålder om inte det är gjort innan  adoptionen. Det ingår i priset du betalar för katten.


 • Katterna SKA vara  innekatter eller ha kontrollerad utevistelse såsom innätad balkong, uterum, kattgård, koppelpromenader osv. Bor du ute på landet och långt ifrån vältrafikerade vägar så är detta diskuterbart.
  Men inga stora  vägar precis utanför huset.


 • Vi kämpar hårt, varje dag och varje sekund, för att rädda katter och se till att de kommer till bra hem. Vi har lång erfarenhet och kunskap om katter, och ovanstående villkor är något vi har funderat länge och väl över. 
  Vårt mål är inte att placera ut så många katter som möjligt på så kort tid som möjligt, utan vårt mål är att varje katt ska komma till ett hem där den får mat, trygghet, kärlek och stimulans. 
  Därför önskar vi att ovanstående krav respekteras och följs. Vi vill alla bara det bästa för katterna. 


Om du anser att ovanstående är rimliga krav och vill adoptera en katt från oss så är du varmt välkommen att höra av dig!