Kattungar

KATTUNGAR

Förutom August och Lotta så har vi ytterligare fyra kattungar inne just nu som söker hem. Kattungarna adopteras ut i par om man inte har en ungkatt på max 5 år sen tidigare. Kostnaden för en katt är 2000 kr och kostnaden för två katter är 3000 kr. 


Det här gänget hade en hård start i livet. De föddes på ett stengolv i ett kallt garage hos en kattsamlare, och där fick de leva tills de var ca 8 veckor. Då blev situationen uppmärksammad av en djurvän som i samarbete med Länsstyrelsen hjälpte katterna därifrån. 
Vi kontaktades och tog emot ungarna och deras mamma Daisy. 
De var då svårt sjuka i kattsnuva som övergått i sekundär bakterieinfektion som drabbat luftvägar och ögon. De var också undernärda och fulla med mask och öronskabb. 
Nu har de fått vård och medicin och är pigga, glada kattungar precis som det ska vara. De beräknas vara födda 2023-08-01 och är således redo för sina egna hem! 


Simba: Simba har tagit på sig rollen som social representant, och är först fram vid dörren när någon hälsar på. Utöver det är hon en riktig kelis och tackar sällan nej till en mysstund. Hon älskar lek och bus. Ibland kan hon ha svårt att hålla takten och följa leksaker med blicken eftersom det finns så mycket annat spännande att titta på. 


Nala: Nala är syskonskarans gottegris, och så länge det finns godis med i ekvationen så är Nala också det. Hon är dessutom en riktig busunge och leker mer än gärna med såväl en leksak som med syskonen eller en människohand med spännande fingrar att fånga.


Luna: Luna är en självsäker tös men som ändå gärna spenderar en stund här och där med mys och gos, men som för alla divor så ska det ske på hennes villkor. I lekhörnan hoppar hon högt på bakbenen för att fånga leksaken och hon verkar aldrig bli uttråkad, utan hittar ständigt nya äventyr och uppdrag att ta sig an. Som att skutta upp på diskbänken till exempel, för att få reda på vad för spännande saker som kan finnas där. Nyfiken i en strut alltså, det är Luna det. 


Milo: Milo var inledningsvis en blyg liten kille, men började ganska snabbt upptäcka hur roligt och spännande livet kan vara. Nu är han inte det minsta rädd för att ta för sig och ser gärna till att ha en leksak eller två för sig själv. Men detta betyder inte att han inte gärna leker med dem andra också. Hör han en liten bjällra eller ser sina systrar springa runt och jaga varandra så rusar han snabbt som attan fram för att vara med i leken. Efter en busig lekstund sätter han sig gärna och äter en bit för att sen varva ner och gosa och vila upp sig en stund. Eat - sleep - play - repeat: Det är Milos melodi. Senast uppdaterat: 2023-11-07