Astrid

Född: 2019-10-24

Kön: Hona

Färg: Blåtabby colorpoint (RAG a 21)

Adoptionsavgift: 9000kr

Astrid adopteras ut som ensamkatt. 

Astrid har varit en älskad familjemedlem sen hon var 12 veckor, men tyvärr drabbades hennes ägare av allergi och behövde omplacera Astrid. Ägaren fick kontakt med ett par och gjorde så mycket efterforskningar hen kunde, och Astrid flyttade. Tyvärr visade det sig att hemmet inte var vad hen trott, och efter bara en dag lades en ny annons ut på Astrid, utan första ägarens kännedom. Vi på Växjö Hemlösa Katter fick syn på annonsen, och med kännedom om vissa omständigheter angående dessa nya ägare så satte vi oss direkt i bilen för att åka 19 mil och hämta Astrid. 
Efter att ha forskat lite kunde vi ta kontakt med första ägaren och förklara situationen, och hen önskade att vi ska omplacera Astrid till ett bra hem. 


Astrid är en underbar kisse och en typisk ragdoll. Hon är nyfiken och älskar att vara med. På morgonen vill hon gärna ha en ordentlig kelstund och sen tassar hon resten av dagen med sin ägare, om än lite på avstånd. Hon vill gärna ha en hög utsiktsplats där hon kan ha koll på sitt palats, men hon har även lagt beslag på en badrumsmatta i jourhemmet som hon nu får ha i vardagsrummet då det är en av hennes favoritplatser att sova på. Orangea öronproppar är hennes absolut roligaste leksaker. 


Hon ogillar tjo och stim och passar därmed inte så bra i en familj med småbarn. Hon gillar rutiner. Någon som är hemma mycket och skulle vara den perfekta nya ägaren för Astrid! 

Astrid kostar 9000 att adoptera, och är då kastrerad, vaccinerad, chippad och försäkrad. Hon är en renrasig ragdoll med stamtavla. Anledningen att vi tar mer betalt för Astrid än för våra andra katter är för att följa "marknadsvärdet" och därmed undvika att hon hamnar hos någon som bara vill ha en billig raskatt. 


Senast uppdaterat: 2023-11-07